Yoghurt met gedroogd fruit, noten en geroosterde havermout

Getty Images

Lekker als gezond tussendoortje, maar ook een prima ontbijtje.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 12 gedroogde pruimen, abrikozen, vijgen of dadels
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 8 eetlepels havermout of havervlokken
  • 600 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was het gedroogde fruit en snijd het in stukjes.
  2. Hak de hazelnoten grof.
  3. Bak de hazelnoten en de havermout in een droge koekenpan snel bruin.
  4. Maak in hoge glazen laagjes yoghurt, gedroogd fruit, havermout met noten en herhaal dit nog een keer.

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum