Getty Images
Lekker als gezond tussendoortje, maar ook een prima ontbijtje.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 12 gedroogde pruimen, abrikozen, vijgen of dadels
- 2 eetlepels hazelnoten
- 8 eetlepels havermout of havervlokken
- 600 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Was het gedroogde fruit en snijd het in stukjes.
- Hak de hazelnoten grof.
- Bak de hazelnoten en de havermout in een droge koekenpan snel bruin.
- Maak in hoge glazen laagjes yoghurt, gedroogd fruit, havermout met noten en herhaal dit nog een keer.
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum