Getty Images
Zomerse, snelle wrap
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram volkorenmeel
- 75 gram bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- Ca. 100 mililiter lauw water
- 1 kleine courgette
- 1 vleestomaat
- 1/2 rode paprika
- ½ appel
- 100 gram surimi (krabsticks)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ theelepel tijm
- 3 eetlepels bulgaarse yoghurt, halfvol
- 6 sprieten bieslook
Bereiding
- meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
- Voeg de olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
- Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
- Verwarm een droge koekenpan en bak de wrap in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. neem de wrap uit de pan. bak zo ook de andere wraps.
- Maak de courgette schoon, halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
- Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de paprika schoon en snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de appel in blokjes en de krabsticks in stukjes.
- Verwarm de margarine en stoof hierin de courgette met de tomaat en paprika in enkele minuten gaar.
- Voeg de appelblokjes en de stukjes krab toe en warm dit goed door.
- Maak het mengsel op smaak met peper, een beetje zout, de tijm en de yoghurt.
- Knip de gewassen bieslook er over.
- Verwarm de wrap's nog even in de pan of magnetron.
- Schep wat van het mengsel er op en rol ze op.
Menusuggestie
Lekker met komkommersla
Hiervoor heb je nodig...
- ½ komkommer
- azijn
Ingrediënten over?
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram