Deze heerlijke vegetarische wortelsoep met kurkuma staat in slechts 20 minuten op tafel. Lekker als warme lunch!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram wortels
- 1/4 knolselderij
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 2 eetlepels crème fraîche
- Staafmixer of blender
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en knoflook zachtjes glazig. Maak ondertussen de wortels schoon en snij ze in stukken. Maak de knolselderij schoon en snij deze in stukken. Doe de wortel en knolselderij bij de ui en bak even mee. Voeg de komijn en kurkuma toe en bak ook even mee. Voeg 600 milliliter water toe met wat zout (of 600 milliliter bouillon). Breng het geheel aan de kook.
Laat de wortel en knolselderij in ongeveer 15 minuten helemaal gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine. Verwarm de soep, breng op smaak met zout en peper en serveer met een halve eetlepel crème fraîche per bord of kom.
Dit recept komt uit het boek 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht door Mary Stottelaar.