Wortelsalade met visreepjes

Getty Images

De visfilet paneer je met volkorenmeel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 perssinaasappel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 400 gram wortelen
  • 200 gram koolvisfilet of andere visfilet
  • Peper, nootmuskaat
  • Citroensap
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Was de rozijnen en week ze ½ uur in het sinaasappelsap.
  4. Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.
  5. Meng de rozijnen met het sinaasappelsap door de geraspte wortel.
  6. Snijd de visfilet in repen. Bestrooi de vis met peper en druppel er wat citroensap over.
  7. Wentel de visreepjes door het volkorenmeel. 
  8. Verwarm de margarine en bak hierin de visreepjes in 5 minuten gaar en lichtbruin.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  11. Geef de aardappelpuree en de vis bij de wortelsalade.

Ingrediënten over?

Wortelen: 
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.
Winterpeen kan wel buiten de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur