Wortelsalade met sinaasappel

Getty Images

Appeltjes van oranje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram wortelen
  • ± 1 eetlepel citroensap
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Schrap de wortelen en rasp ze fijn.
  2. Meng het citroensap door de geraspte wortel.
  3. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
  4. Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
  5. Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en laat de salade goed koud worden.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine hamlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur