I love it! Peulvruchten zet ik heel graag meerdere keren per week op het menu. Je kunt er eindeloos mee variëren. Zoals dit gerecht met linzen bijvoorbeeld.
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 1 teentje knoflook
- 300 gram kabeljauw
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 wortel
- 100 gram gedroogde groene linzen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel milde currypasta
- 200 gram spinazie
- paar takjes dille
Bereiding
Doe 100 ml kokosmelk in een platte lekvrije koelkastdoos, roer er wat peper en zout door en pers het teentje knoflook erboven uit. Leg de vis in de kokosmelk, doe het deksel erop en draai de doos zodat de vis met de kokosmelk bedekt wordt. Zet de doos minimaal 30 minuten in de koelkast. Snipper de ui, snij de bleekselderij in kleine boogjes en de wortel in kleine blokjes. Spoel de linzen af onder de kraan en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, wortel en bleekselderij 2 minuten. Voeg de linzen toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de currypasta erdoor en voeg de rest van de kokosmelk en 300 ml water toe. Kook de linzen in 20 tot 25 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en gaar hem in de oven in circa 12 minuten. Schep op het laatst de spinazie door de linzen en laat deze slinken. Verdeel de linzen over 2 borden, serveer de vis er bovenop en garneer met wat dille.
Tip
Geen zin in vis? In plaats daarvan kun je de linzen ook serveren met bijvoorbeeld wat verkruimelde feta.
- Plus Magazine