Getty Images
Een heerlijk voedzaam recept met witte bonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram peultjes
- 1 blik of pot witte bonen, limabonen of reuze bonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- 1 stengel bleekselderij
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 bos radijs
- 5 olijven
- Citroensap of azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 handje walnoten
Bereiding
- Maak de peultjes schoon en halveer ze. Kook de peultjes in een bodempje water in 3 minuten gaar. Laat de afkoelen.
- Spoel de bonen in een zeef onder de kraan af en laat ze uitlekken.
- Maak de bleekselderij, de tomaatjes en de radijs schoon.
- Snijd de bleekselderij in smalle reepjes, halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Maak een dressing van wat citroensap, de olie en wat peper. Meng de dressing, de olijven en de groente door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur staan.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
20 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1300 milligram