Getty Images
Pittig met jalapeñopepers
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram doorregen varkensvlees, bijv. schouderkarbonade
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
- ¼ theelepel chilipoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 1 eetlepel jalapeñopepers (potje)
- ½ blik gepelde tomaten (ca. 200 gram)
- 1 klein blik grote witte bonen
- 6 takjes koriander
- ½ limoen
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee. Voeg de jalapeñopepers en de gepelde tomaten toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
- Meng er de uitgelekte witte bonen door en warm ze mee.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Snijd de limoen in partjes.
- Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.
Menusuggestie
Lekker met een paprikasalade.
Hiervoor heb je nodig:
- 3 flinke paprika's
- 1 eetlepel peterselie
- 1 sjalotje
- Azijn
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
15 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1220 milligram
Bron
- Voedingscentrum