Getty Images
frisse yoghurtsalade
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15
Ingrediënten
- 1 eetlepel slasaus
- ½ eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels magere yoghurt
- Citroensap
- 1 struikje witlof
- 6 kerstomaatjes
- 100 gram garnalen
- Bieslook
Bereiding
- Maak een dressing van de slasaus, de gembersiroop, de yoghurt, wat citroensap en peper.
- Maak het witlof schoon en snijd het in smalle repen.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Was de garnalen en dep ze droog.
- Meng de dressing door het witlof en de tomaatjes en verdeel dit over 2 bordjes.
- Schep de garnalen er op en garneer met wat bieslook.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, courgette met citroen en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
1330 milligram
Bron
- Voedingscentrum