Witlofsalade met garnalen

Getty Images

frisse yoghurtsalade

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • 1 eetlepel slasaus
  • ½ eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • Citroensap
  • 1 struikje witlof
  • 6 kerstomaatjes
  • 100 gram garnalen
  • Bieslook

Bereiding

  1. Maak een dressing van de slasaus, de gembersiroop, de yoghurt, wat citroensap en peper.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het in smalle repen.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Was de garnalen en dep ze droog.
  5. Meng de dressing door het witlof en de tomaatjes en verdeel dit over 2 bordjes.
  6. Schep de garnalen er op en garneer met wat bieslook.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, courgette met citroen en aardappelen.

 

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
1330 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum