Getty Images
Met achterham en geraspte belegen 30+ kaas.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof
- 2 plakken achterham
- 50 gram halfvolle biogarde yoghurt
- 1 ei
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
- 1 volkoren beschuit
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte door.
- Kook het witlof een paar minuten.
- Leg de struikjes in een ovenvaste schaal.
- Snijd de ham in reepjes en strooi de hamreepjes over de witlof.
- Meng de yoghurt met het losgeklopte ei en maak op smaak met peper. Schenk dit over de struikjes.
- Laat het witlof in de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden.
- Meng de geraspte kaas met de fijngemaakte beschuit en strooi het over het witlof. Laat dit in een paar minuten lichtbruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
400kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
7 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
800 milligram