Wijting met tomatensaus

Getty Images

Dat is andere vis

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine wijtingen
  • Bloem
  • 1,5 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 300 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Bestrooi de vis van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met bloem.
  2. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de vis ca. 15 minuten bruin en gaar.
  3. Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Verwarm de tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.
  6. Maak de saus op smaak met Provençaalse kruiden en peper. Geef de saus bij de vis.

 

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelen.
 
Hiervoor heb je nodig:
400 gram broccoli 
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
440 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum