Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ½ citroen
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 1 theelepel suiker
- 2 sneetjes (oud) volkorenbrood
- 1 ei
- 1 dl halfvolle melk
- Kaneel
- 1 theelepel vloeibare margarine
Bereiding
- Snijd een deel van de buitenste schil van de citroen af.
- Breng wat water met citroensap en de citroenschil met de abrikozen aan de kook. Laat de abrikozen wellen.
- Pureer de abrikozen met het vocht en maak de saus op smaak met wat suiker.
- Snijd de sneetjes brood diagonaal een keer door.
- Klop het ei los met de melk, 1 eetlepel suiker en wat kaneel.
- Bestrijk een koekenpan met een anti aanbaklaag met margarine.
- Wentel het brood door het eimengsel.
- Bak het brood op niet te hoog vuur aan beide kanten bruin.
- Verdeel de wentelteefjes over 2 borden en schep de abrikozensaus er bij.
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
6 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum