Warme linzen met koriander, limoen en zalm

Getty Images

Veelzijdig gerecht!e

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram zwarte of bruine linzen
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 limoen
  • 400 gram winterwortel
  • 6 takjes koriander
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 mootjes of stukken zalm
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in 20-40 minuten gaar.
  2. Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
  3. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  4. Maak de wortels schoon en rasp ze grof. Maak er met de rozijnen en wat limoensap een salade van.
  5. Was de koriander en knip de steeltjes en blaadjes klein.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de zalm in ca. 6 minuten bijna gaar en bruin. Strooi er wat peper over.
  7. Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit en fruit de knoflook kort mee.
  8. Meng er van het vuur af ca.1 eetlepel limoensap, wat geraspte limoenschil, de verse koriander en wat peper door en schep dit door de gare linzen.
  9. Leg de zalm op de linzen. Geef de wortelsalade er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gedroogde linzen:
Gedroogde peulvruchten kunnen het beste koel, droog, donker en goed verpakt bewaard worden. Onder invloed van licht, vocht en warmte kunnen peulvruchten gaan kiemen of schimmelen. Na ruim een jaar wordt de schil wat harder en gedroogde peulvruchten moeten dan langer geweekt en gekookt worden.

Voedingswaarden

Energie 
660kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur