Getty Images
Salade met aardappelen, tomaat, makreel, mosterd en provençaalse kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 5 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel provençaalse kruiden
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1 sjalot
- 1 theelepel mosterd
- azijn
- peper
- 200 gestoomde makreel
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Was de tomaten en halveer ze.
- Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer er 1 eetlepel olijfolie en de Provençaalse kruiden door.
- Bestrijk hiermee het snijvlak van de tomaten.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelblokjes in weinig water 6-7 minuten net gaar.
- Gril de halve tomaten in ca. 5 minuten zacht.
- Pel de sjalot en snijd hem heel fijn.
- Verwarm de rest van de olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalot glazig.
- Klop er de mosterd, wat azijn en peper door.
- Maak de makreel schoon en verdeel hem in stukjes.
- Giet de aardappelblokjes af en meng er de dressing en de stukjes makreel voorzichtig door.
- Geef de halve tomaten erbij.
Ingrediënten over?
Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de vis in de koelkast bij 4 °C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel.
Voedingswaarden
Energie
650kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Vet
40 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
700 milligram