Warme aardappelsalade met makreel

Getty Images

Salade met aardappelen, tomaat, makreel, mosterd en provençaalse kruiden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel mosterd
  • azijn
  • peper
  • 200 gestoomde makreel

Bereiding

  1. Warm de grill voor.
  2. Was de tomaten en halveer ze.
  3. Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer er 1 eetlepel olijfolie en de Provençaalse kruiden door.
  4. Bestrijk hiermee het snijvlak van de tomaten.
  5. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  6. Kook de aardappelblokjes in weinig water 6-7 minuten net gaar.
  7. Gril de halve tomaten in ca. 5 minuten zacht.
  8. Pel de sjalot en snijd hem heel fijn.
  9. Verwarm de rest van de olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalot glazig.
  10. Klop er de mosterd, wat azijn en peper door.
  11. Maak de makreel schoon en verdeel hem in stukjes. 
  12. Giet de aardappelblokjes af en meng er de dressing en de stukjes makreel voorzichtig door.
  13. Geef de halve tomaten erbij.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de vis in de koelkast bij 4 °C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel.

Voedingswaarden

Energie 
650kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
40 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
700 milligram
Auteur