Warm appelsneetje

Getty Images

Met volkoren rozijnen-, krenten- of mueslibrood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ appel
  • 2 sneetjes rozijnen-, krenten- of mueslibrood
  • Kaneel
  • 1 eetlepel abrikozenjam zonder suiker

Bereiding

  1. Snijd het stuk appel in 2 parten en schil ze. Snijd de parten in dunne schijven.
  2. Beleg het brood dakpansgewijs met de parten appel en stuif er wat kaneel over.
  3. Laat de sneetjes onder de hete grill warm worden.
  4. Roer de abrikozenjam los met wat water en verdeel dit over de appel.
  5. Zet de sneetjes even terug onder de hete grill.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht auberginetajine met kikkererwten.

Ingrediënten over?

Stuk appel:
Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Snijd het stuk appel in plakken en beleg er een boterham mee

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
300 milligram
Auteur