Getty Images
Dubbeldoppen voor milde tuinboontjes
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 200 gram tuinbonen (diepvries of vers)
- 3 kleine artisjokken
- 80 gram gemengde sla (eventueel met viooltjes)
- 50 gram piepjonge (harde) geitenkaas
- Olie
- Citroensap
- Versgemalen peper
Bereiding
- Dubbeldop de tuinbonen. Gebruik je verse tuinbonen dan moet je ze eerst doppen, koken, en dan ook het vliesje eraf halen, althans bij de grotere boontjes. Bij de kleine is het vliesje zo zacht dat je het rustig kunt laten zitten. Kook diepvriesboontjes gaar en haal daarna het grijsgroene vliesje eraf zodat er felgroene boontjes overblijven.
- Snijd de bovenkant van de artisjokjes af, zet de bodems in een pan met royaal water zodat ze onderstaan en bedek ze met aluminiumfolie voor je het deksel erop zet. Kook ze een half uurtje en snijd ze in reepjes. Verwijder het ‘hooi’ (de haartjes) in het hart, dat kun je niet eten. Het is lekker om de artisjokken even te bakken, maar rauw is ook lekker.
- Schik de slablaadjes met de tuinboontjes en de artisjokjes mooi op een bord en bedek de sla met flinterdunne reepjes geitenkaas.
- Vermeng een beetje olie met citroensap en peper, en besprenkel er de salade mee.
Een portie bevat 73 milligram natrium, 149 kilocalorieën en 10 gram vet.
Dit recept komt uit Hartstikke lekker.