Vloerbrood gevuld met groente en makreel

Getty Images

Verrassende vulling!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 klein bruin vloerbrood 
  • stuk komkommer 
  • 1 bosje radijs 
  • 1 bosuitje 
  • 100 gram wortelen
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 1 eetlepel tomatenketchup 
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Azijn
  • 200 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Snijd het kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de komkommer in reepjes, de radijs in plakjes en het bosuitje in ringen. Rasp de wortelen.
  4. Meng de groente en schep er de slasaus, de tomatenketchup en de yoghurt door. Maak op smaak met azijn en peper
  5. Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door het groentemengsel.
  6. Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog twee dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd.

Voedingswaarden

Energie 
630kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
2100 milligram
Auteur