Getty Images
Hier worden mensen blij van.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 takjes peterselie
- 12 champignons
- 150 gram tartaar
- 1 teentje knoflook
- 1 klein ei
- 2 volkoren boterhammen
- 6 aardappelen
- Peper
- 3 tomaten
- 1 bos radijs
- 1 eetlepl olie
- Azijn
Bereiding
- Laat de houten satéprikkers een half uur in koud water weken.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd een halve boterham in stukken en week het brood in een lepel water. Snijd de rest van het brood in blokjes.
- Was de peterselie en knip of snijd het klein.
- Maak de champignons schoon.
- Warm de grill voor.
- Maak de tartaar aan met peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het geweekte brood en peper.
- Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte.
- Rijg aan de houten satéprikkers het vlees, champignons en broodblokjes.
- Bak de spiesjes onder de hete grill in ca. 10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.
- Was de tomaten en de radijs. Snijd de tomaten en radijs in plakken.
- Maak er met de olie, azijn, peper en peterselie een salade van en geef er de spiesjes en aardappelen bij.
Materialen
6 houten satéprikkers
Ingrediënten over?
Brood:
Vries brood direct na aankoop in dagporties in. Het is zo 1 maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
700 milligram
Bron
- Voedingscentrum