Vleesspiesjes met tomatensalade en aardappelen

Getty Images

Hier worden mensen blij van.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 takjes peterselie
  • 12 champignons
  • 150 gram tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein ei
  • 2 volkoren boterhammen
  • 6 aardappelen
  • Peper
  • 3 tomaten
  • 1 bos radijs
  • 1 eetlepl olie
  • Azijn

Bereiding

  1. Laat de houten satéprikkers een half uur in koud water weken.
  2. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  3. Snijd een halve boterham in stukken en week het brood in een lepel water. Snijd de rest van het brood in blokjes.
  4. Was de peterselie en knip of snijd het klein.
  5. Maak de champignons schoon.
  6. Warm de grill voor.
  7. Maak de tartaar aan met peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het geweekte brood en peper.
  8. Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte.
  9. Rijg aan de houten satéprikkers het vlees, champignons en broodblokjes.
  10. Bak de spiesjes onder de hete grill in ca. 10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.
  11. Was de tomaten en de radijs. Snijd de tomaten en radijs in plakken.
  12. Maak er met de olie, azijn, peper en peterselie een salade van en geef er de spiesjes en aardappelen bij.

Materialen

6 houten satéprikkers

Ingrediënten over?

Brood:
Vries brood direct na aankoop in dagporties in. Het is zo 1 maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum