Getty Images
Simpelweg verrukkelijk
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 theelepel citroensap
- ½ eetlepel sesamzaad
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram broccoli
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom. Roer er de tahin, het citroensap en wat peper door. Voeg een beetje water toe tot het een smeuïge saus is.
- Bak het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de aardappelen eventueel in kleinere stukken.
- Verwarm de helft van de margarine in een koekenpan en bak hierin de aardappelen bruin.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
- Snijd het vlees in smalle repen.
- Verwarm de rest van de margarine een koekenpan en bak hierin de repen vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin.
- Schep het tahinsausje er door.
- Verdeel de aardappelen, broccoli en vlees over 2 borden en strooi het sesamzaad er over.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram