Getty Images
Peterselie en bieslook passen goed bij aardappelen maar ook bij vlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 100 gram kerstomaatjes
- 4 takjes peterselie
- 2 takjes selderij
- 4 sprietjes bieslook
- 150 gram rundertartaar
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml bouillon met minder zout
- 6 aardappelen
- ½ struik bleekselderij
- 2 eetlepels zuivelspread
Bereiding
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit heel fijn.
- Was de tomaatjes.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Maak de tartaar aan met de sjalot, de knoflook, de kruiden en wat peper.
- Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat de balletjes een half uur in de koelkast opstijven.
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
- Bak de kerstomaatjes even mee. Voeg de bouillon toe en stoof de balletjes in 10 minuten gaar.
- Kook de bleekselderij in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
- Roer de zuivelspread door de bleekselderij en geef dit met de aardappelen bij het vlees.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
425kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
600 milligram