Vleesballetjes met voorjaarskruiden

Getty Images

Peterselie en bieslook passen goed bij aardappelen maar ook bij vlees.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 4 sprietjes bieslook
  • 150 gram rundertartaar
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 6 aardappelen
  • ½ struik bleekselderij
  • 2 eetlepels zuivelspread

Bereiding

  1. Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit heel fijn.
  2. Was de tomaatjes.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Maak de tartaar aan met de sjalot, de knoflook, de kruiden en wat peper.
  5. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat de balletjes een half uur in de koelkast opstijven.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  7. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  8. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  9. Bak de kerstomaatjes even mee. Voeg de bouillon toe en stoof de balletjes in 10 minuten gaar.
  10. Kook de bleekselderij in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
  11. Roer de zuivelspread door de bleekselderij en geef dit met de aardappelen bij het vlees.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
600 milligram
Auteur