Getty Images
Een feest van smaken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel tomatenketchup
- ½ theelepel gedroogde oregano
- 1 kleine courgette
- 200 gram stevige visfilet (bijv. pangasius, tilapia, heilbot)
- 50 gram grote garnalen
Bereiding
- Pers het halve teentje knoflook uit boven een schaal.
- Klop er de olie, het citroensap, de ketchup, de oregano en wat peper door.
- Was de courgette en snijd hem in blokjes.
- Snijd de vis in blokjes.
- Schep de marinade door de blokjes vis en courgette. Laat dit 30 minuten in de koelkast staan.
- Rijg aan spiesen afwisselend blokjes vis, courgette en een garnaal.
- Rooster de spiesen onder de grill, in een hete grillpan of op de barbecue in ca. 6 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde tomaten en risotto.
Hiervoor heb je nodig:
- 250 gram tomaten
-
Risotto met Balsamico
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
2760 milligram