Vissoep met zwarte boontjes

Getty Images

Het water loopt je in de mond

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ (groente)bouillontablet
  • 1 laurierblad
  • 150 gram visfilet, bijv. kabeljauw
  • 75 gram hollandse garnalen
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
  3. Bak de groente in de olie in een soeppan.
  4. Voeg de tomatenblokjes met het sap, 2 dl water, de halve bouillontablet en het laurierblad toe. Breng dit aan de kook en laat dit ca. 5 minuten koken.
  5. Snijd de visfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
  6. Meng de stukjes vis, de garnalen en de uitgelekte zwarte bonen door de soep en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
  7. Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden. Verwijder het laurierblad.

Voedingswaarden

Energie 
395kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
4000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingcentrum