Getty Images
Het water loopt je in de mond
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ (groente)bouillontablet
- 1 laurierblad
- 150 gram visfilet, bijv. kabeljauw
- 75 gram hollandse garnalen
- 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- Provençaalse kruiden
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
- Bak de groente in de olie in een soeppan.
- Voeg de tomatenblokjes met het sap, 2 dl water, de halve bouillontablet en het laurierblad toe. Breng dit aan de kook en laat dit ca. 5 minuten koken.
- Snijd de visfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
- Meng de stukjes vis, de garnalen en de uitgelekte zwarte bonen door de soep en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
- Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden. Verwijder het laurierblad.
Voedingswaarden
Energie
395kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
4000 milligram
Bron
- Voedingcentrum