Visovenschotel met aardappelpuree

Koolvisfilet uit de oven

ovenschotel
Getty Images

Een lekkere, gezonde visschotel uit de oven. De koolvis kun je vervangen door kabeljauw of zalm.

Aantal personen 
1
Kooktijd 
30 minuten

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen
  • 250 g (winter)wortelen
  • 1 sjalot
  • ½ el vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk
  • Enkele takjes verse dille
  • Nootmuskaat
  • 100 g koolvisfilet (eventueel uit de diepvries)

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Warm de oven voor op 180 °C. Snij de wortelen in plakken. Snipper het sjalotje en fruit in de margarine. Voeg de wortel toe en stoof 5 minuten mee. Stamp de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, de helft van de fijngeknipte dille, peper en nootmuskaat een puree van. Snij de vis in blokjes en bestrooi deze met zout en peper. Schep de wortelen in een ovenvaste schaal en leg de vis erop. Strooi de rest van de fijngeknipte dille erover en dek af met de puree. Laat het gerecht in de hete oven in ongeveer 30 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Voedingswaarden

Porties 
1
Auteur 
Bron 
  • Slim, Slank & Gezond