Getty Images
Zelfgemaakt het lekkerst
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ½ kleine rode ui
- 4 tomaten
- 6 sprieten bieslook
- 200 gram pangasius- of tilapiafilet
- 5 eetlepels volkorenmeel
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af.
- Pers de sinaasappel uit.
- Snijd de ui heel fijn.
- Was de tomaten.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Was het bieslook en knip het klein.
- Meng de stukjes tomaat, de ui, het bieslook, 2 theelepels geraspte sinaasappelschil en 1-2 eetlepels sinaasappelsap.
- Breng op smaak met peper en laat de salsa 15 minuten staan.
- Snijd de tilapiafilet in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
- Wrijf de stukken vis in met een beetje zout en peper en besprenkel ze met het sinaasappelsap.
- Laat ze zo 5 minuten liggen.
- Meng het volkorenmeel in een diep bord met de kerriepoeder.
- Wentel de tilapia goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
- Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tilapia in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
- Geef de salsa er bij.
Menusuggestie
Lekker met bloemkool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
1 kleine bloemkool
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum