Getty Images
Met een oosters tintje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (circa 1 centimeter)
- 200 gram visfilet (bijvoorbeeld koolvis)
- 4 takjes koriander
- ½ ei
- Circa 1 eetlepel bloem
- 2 volkoren beschuiten
- Olie
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon.
- Schil het stukje gember.
- Hak de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Snijd de vis in stukjes.
- Was de koriander.
- Hak de vis en de koriander met de ui en knoflook mee klein.
- Maak het mengsel smeuïg met het los geklopte ei en wat bloem.
- Voeg naar smaak peper toe.
- Verkruimel de beschuiten.
- Vorm van het vismengsel 6 rolletjes en rol ze door de fijngemaakte beschuiten.
- Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin de viskroketjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade en gebakken zilvervliesrijst. Hiervoor heb je nodig:
- 1 komkommer
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels kurkuma (geelwortel)
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
470 milligram
Bron
- Voedingscentrum