Visburgers met een broodje

Getty Images

Een broodje burger kun je goed gezond maken! Dat is ook nog eens hartstikke smaakvol. Met deze visburger steel je geheid de show.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 100 gram zalmfilet
  • 1 kleine gekookte aardappel
  • 100 gram gepelde garnalen
  • Dille (vers of diepvries)
  • Citroensap
  • Peper
  • Ca. 1 eetlepel halfvolle melk
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 1 komkommer
  • 10 sprieten bieslook
  • azijn
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 volkorenbroodjes
  • 1 tomaat

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het in stukken. 
  2. Snijd de zalmfilet in stukken. 
  3. Pureer de zalm met het bosuitje in de keukenmachine of met een blender grof. 
  4. Snijd de aardappel in stukken en voeg ze met de garnalen aan de zalm toe. 
  5. Pureer dit met elkaar. Maak het mengsel op smaak met dille, een beetje citroensap en wat peper. 
  6. Voeg eventueel een lepel melk toe om het smeuïg te maken. 
  7. Vorm er 4 platte burgers van en bestuif ze met wat volkorenmeel. 
  8. Laat de visburgers afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
  9. Was de komkommer en snijd hem in blokjes.
  10. Was de bieslook en knip het klein.
  11. Maak een salade van de komkommer, de bieslook, peper en wat azijn.
  12. Bak de burgers in de hete margarine in 10-12 minuten gaar en lichtbruin.
  13. Beleg de broodjes met plakjes tomaat en een visburger en geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Garnalen
Zeevruchten als garnalen, inktvis, kokkels, mosselen bederven snel. Bewaar verse zeevruchten niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4 °C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2300 milligram
Auteur