Getty Images
Indiase lekkernij
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- Stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 eetlepel garam masala
- ½ theelepel paprikapoeder
- Mespunt chilipoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 200 gram visfilet, bijv. tilapia of pangasius
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de yoghurt.
- Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade.
- Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
- Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
- Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de tomatenblokjes toe. Stoof de vis in 10 minuten gaar.
- Was de koriander en knip het klein. Strooi de koriander over de vis.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig:
400 gram broccoli
150 gram zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram