Ingrediënten
- Pindadipsaus:
- 2 tl tamari, plus meer naar smaak
- het sap van ½ limoen, plus meer naar smaak
- 5 el romige pindakaas
- 2-3 el water
- 1 tl sriracha, plus meer naar smaak
- 4 el pinda’s, fijngestampt en geroosterd
- Loempia's:
- 115 g mihoen
- 1 koolrabi, julienne gesneden
- het sap van ½ limoen
- 1 mango, geschild en in dunne repen
- 1 avocado, ontpit en in plakken
- 15 g basilicum
- 12 g munt
- 8 rijstvellen
- Zeezout
- 4 el kiemgroenten (desgewenst)
Bereiding
Maak eerst de pindadipsaus: meng de pindakaas, tamari, het limoensap, water en sriracha in een kommetje. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de fijngestampte pinda’s erover.
Breng een grote pan water aan de kook. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en zet hem opzij.
Hussel de koolrabi met het limoensap en een snufje zout. Zet alle ingrediënten voor de vulling klaar en in de buurt voordat je de loempia’s gaat maken – de noedels, koolrabi, mango, avocado, het basilicum, de munt en kiemgroenten als je die gebruikt.
Maak de loempia’s: vul een ondiepe glazen ovenschaal met 2,5 cm warm water. Dompel een rijstvel 15 seconden in het warme water en leg het op een schone theedoek. Leg een portie van alle ingrediënten voor de vulling op het rijstvel. Vouw de onderkant van het vel over de vulling en stop de vulling dan voorzichtig onder het vel. Vouw de zijkanten van het vel over de vulling en rol de loempia nu verder op.
Herhaal met de rest van de rijstvellen. Serveer de loempia’s met de pindadipsaus.
Dit recept is afkomstig uit Het love & lemons kookboek.