Getty Images
Vol van smaak en klaar in een handomdraai.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 6 blaadjes munt
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik. Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
- Maak de venkel schoon. Snijd de venkel heel fijn.
- Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie, de mosterd en de honing.
- Knip de blaadjes munt klein.
- Meng alles door de venkel. Voeg eventueel wat honing of peper toe.
Menusuggestie
Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
2 rundertartaartjes
1 ui
2 eetlepels vloeibare margarine
6 aardappelen
Ingrediënten over?
Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
400 milligram