Getty Images
Met venkel van de grill.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1-2 venkelknollen
- Citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- Dille (vers of diepvries)
- peper
- 6 aardappelen
- 200 gram kippendijfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- Schaaltje veldsla, rucola, waterkers of andere sla
- 50 gram verse geitenkaas
Bereiding
- Was de venkel en snijd de stelen met groen en de onderste schijf er af. Schaaf de venkel in hele dunne plakken.
- Verwarm een grillpan en gril de venkel zacht en licht bruin.
- Meng er wat citroensap, de olijfolie, dille en peper door. Laat de venkel afkoelen.
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Leg de gewassen en droge sla op een platte schaal en schep de venkel er op. Verkruimel de geitenkaas er over.
- Geef de kip en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
900 milligram