Venkelsalade met geitenkaas

Getty Images

Met venkel van de grill.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1-2 venkelknollen
  • Citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Dille (vers of diepvries)
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • Schaaltje veldsla, rucola, waterkers of andere sla
  • 50 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Was de venkel en snijd de stelen met groen en de onderste schijf er af. Schaaf de venkel in hele dunne plakken.
  2. Verwarm een grillpan en gril de venkel zacht en licht bruin.
  3. Meng er wat citroensap, de olijfolie, dille en peper door. Laat de venkel afkoelen.
  4. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  5. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  6. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  7. Leg de gewassen en droge sla op een platte schaal en schep de venkel er op. Verkruimel de geitenkaas er over.
  8. Geef de kip en de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
900 milligram
Auteur