Getty Images
Een heerlijk recept met venkel om mee te variëren.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 50 gram walnoten
- 1 eetlepel olie
- Ca. 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 1 venkel
- 1 bos radijs
- 150 ml halfvolle melk
- Peper
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Wrijf 4 halve walnoten fijn en roer er de olie door.
- Klop het met 1 eetlepel water, citroensap, de mosterd en wat peper tot een sausje.
- Hak de rest van de walnoten grof.
- Was de venkel en de radijs. Bewaar het fijne venkelgroen.
- Snijd de stelen en de onderste schijf van de venkel en snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken.
- Snijd de radijs in plakjes.
- Meng de saus en de gehakte walnoten door de groente en garneer met het venkelgroen.
- Verwarm de melk.
- Stamp de aardappelen en maak er met hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Geef de aardappelpuree bij de salade.
Ingrediënten over?
Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum