Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 (rode) grapefruit
- 2 eetlepels sojasaus of ketjap
- 2 zongedroogde tomaatjes
- 2 venkelknollen
Bereiding
- Schil de sinaasappel en de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen.
- Halveer de grapefruitpartjes.
- Vang het sap op en maak er met de sojasaus een dressing van.
- Snijd de tomaatjes in stukjes.
- Maak de venkel schoon en schaaf of snijd de knollen in dunne plakken.
- Leg de venkel, het fruit en de stukjes tomaat in een schaal en druppel de dressing er over.
- Garneer eventueel met wat klein geknipt venkelgroen.
Voedingswaarden
Energie
155kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
8 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum