Venkel-citrussalade

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 (rode) grapefruit
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 2 venkelknollen

Bereiding

  1. Schil de sinaasappel en de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen.
  2. Halveer de grapefruitpartjes.
  3. Vang het sap op en maak er met de sojasaus een dressing van.
  4. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  5. Maak de venkel schoon en schaaf of snijd de knollen in dunne plakken.
  6. Leg de venkel, het fruit en de stukjes tomaat in een schaal en druppel de dressing er over.
  7. Garneer eventueel met wat klein geknipt venkelgroen.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum