Plantaardig recept van diëtist Wendy Walrabenstein
Getty Images
Lekker, vegan en eenvoudig om te maken: Wendy’s vegan boerenkoolstamp met gerookte tofu.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 4 el (40 gram) olijfolie
- 1 ui (100 gram), gesnipperd
- 1 liter groentebouillon
- 1,6 kilo geschilde kruimige aardappelen, in grove stukken
- 100 gram parelgort (bij voorkeur 8 uur geweekt)
- 900 gram gesneden boerenkool
- 200 g gerookte tofu (bijvoorbeeld van Taifun, verkrijgbaar bij Ekoplaza), in kleine blokjes
- 10 gram edelgistvlokken
- Optioneel: gerookte paprikapoeder, zout en peper
Bereiding
- Verwarm 3 el olijfolie in een grote pan en bak hierin op laag vuur de ui glazig. Voeg de aardappelen en de bouillon toe, strooi de gort erbij, verdeel de boerenkool erover en laat 1-2 uur koken op laag vuur.
- Verwarm 2-3 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blokjes tofu op laag vuur. Voeg voor een extra rooksmaakje wat gerookte paprikapoeder toe.
- Controleer of de boerenkool niet droogkookt, voeg eventueel een scheutje water toe. Het is de bedoeling dat er zoveel vocht verdampt dat er een klein laagje water achterblijft.
- Haal de boerenkool van het vuur, stamp alles fijn en breng op smaak met zout en peper.
- Schep ten slotte de edelgist en de tofublokjes inclusief de olijfolie uit de pan erdoor.
Bron
- Plus Gezond