Getty Images
50 minuten stoven
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 50 gram gedroogde pruimen
- 1 ui
- 250 gram hamlapjes
- 2 eetlepel vloeibare margarine
- 100 mililiter bouillon met minder zout
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
Bereiding
- Was de pruimen en verwijder de pitten.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd het vlees in flinke dobbelstenen.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Strooi er wat peper over. Bak de ui kort mee.
- Voeg de pruimen, de bouillon, de tijm en het laurierblad toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan in ca. 50 minuten gaar.
- Verwijder het laurierblad.
Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
400 gram spruitjes
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum