Varkensoester met mierikswortel

Varkensoester
Getty Images

Lekker met Chinese kool

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 varkensoesters
  • geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • Stukje ui
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ dl kookroom light

Bereiding

  1. Snijd het vlees open zodat een zakje ontstaat en bestrijk het vlees van binnen met 1 theelepel geraspte mierikswortel.
  2. Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper.
  3. Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten bruin en gaar.
  4. Snijd het stukje ui klein.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  6. Fruit de ui in de rest van de margarine glazig.
  7. Roer de bloem met 50 ml water tot een papje.
  8. Giet 100 ml water bij de ui en bind dit al roerend met het bloempapje.
  9. Roer de kookroom door de saus. Voeg eventueel nog wat geraspte mierikswortel toe.

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool en aardappelen

Hiervoor heb je nodig:
700 gram Chinese kool
6 kleine aardappelen


 

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum