Getty Images
Lekker met Chinese kool
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 varkensoesters
- geraspte mierikswortel (potje)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- Stukje ui
- 1 eetlepel bloem
- ½ dl kookroom light
Bereiding
- Snijd het vlees open zodat een zakje ontstaat en bestrijk het vlees van binnen met 1 theelepel geraspte mierikswortel.
- Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten bruin en gaar.
- Snijd het stukje ui klein.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Fruit de ui in de rest van de margarine glazig.
- Roer de bloem met 50 ml water tot een papje.
- Giet 100 ml water bij de ui en bind dit al roerend met het bloempapje.
- Roer de kookroom door de saus. Voeg eventueel nog wat geraspte mierikswortel toe.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en aardappelen
Hiervoor heb je nodig:
700 gram Chinese kool
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum