Getty Images
Een makkelijk Hollands recept.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine varkenshaas
- 2 sjalotjes
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 250 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 2 eetlepels kookroom light
- Peper, nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi het varkenshaasje met peper.
- Verwarm de margarine in een koekenpan.
- Bak het vlees op hoog vuur hierin aan alle kanten bruin. Draai het vuur laag en laat het vlees in 15-20 minuten gaar worden.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Neem het vlees uit de pan. Dek het af met aluminiumfolie en laat het 6-8 minuten rusten.
- Fruit de sjalotjes in de achtergebleven margarine.
- Bak de champignons kort mee.
- Roer het volkorenmeel met 100 ml melk tot een papje.
- Giet dit met de kookroom in de pan en breng het aan de kook. Kook de saus nog 2 minuten.
- Verwarm de rest van de melk. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Maak de champignonsaus op smaak met peper en schenk de saus over het vlees. Geef er de sperzieboontjes en aardappelpuree bij.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum