Getty Images
Heerlijk Grieks
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 deciliter halfvolle biogarde yoghurt
- 2 theelepels citroensap
- ½ eetlepel olijfolie
- ½ komkommer
- Dille
Bereiding
- Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit.
- Voeg de yoghurt, het citroensap, de olie en peper toe.
- Was de komkommer en schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
- Maak het mengsel op smaak met dille en eventueel wat peper en geef het met sneetjes volkoren stokbrood.
Voedingswaarden
Energie
60kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
0 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
70 milligram
Bron
- Voedingscentrum