Turkse yoghurt

Getty Images

Smakenfeestje!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 300 ml halfvolle (turkse) yoghurt
  • Mespunt kaneel
  • Mespunt piment
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Laat ze afkoelen.
  3. Klop de yoghurt glad met de kaneel en de piment.
  4. Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes.
  5. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Schep de sinaasappel op de yoghurt en strooi er de pijnboompitten over.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur