Getty Images
Heerlijk zacht en zoet
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 2 kippenbouten
- Kipkruiden zonder zout
- Cayennepeper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Was de abrikozen en halveer ze.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met kipkruiden en cayennepeper.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kip bruin.
- Bak de ui mee.
- Voeg de gember, de abrikozen en 100 ml water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en volkoren couscous.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 150 gram volkoren couscous
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels peterselie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van kipkruiden en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
670kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
500 milligram