Getty Images
Het water loopt je in de mond
Ingrediënten
- 2 kant en klare stoofpeertjes (bak, koeling) + ½ dl stoofvocht
- 2 eetlepels rode port
- ½ eetlepel maizena
- 4 bitterkoekjes
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 dl halfvolle yoghurt
Bereiding
- Snijd de stoofpeertjes in blokjes.
- Verwarm het vocht met 1 eetlepel van de port.
- Roer de maïzena met een beetje water tot een glad papje. Bind het vocht met het maizenapapje.
- Schep er de blokjes stoofpeertjes door en verdeel dit over 2 glazen schaaltjes.
- Knip de bitterkoekjes in stukjes en verdeel ze over de stoofpeertjes.
- Klop de vanillesuiker en de andere lepel port door de yoghurt. Verdeel de yoghurt over de schaaltjes.
Voedingswaarden
Energie
230kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
2 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum