Tostada met kip

Getty Images

Geen zin om uitgebreid in de keuken te staan dit weekend? Dit recept is gezond, lekker én snel klaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 spaans pepertje
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 100 gram alfalfa
  • 4 takjes koriander
  • 4 meergranentortilla's (pak)

Bereiding

  1. Maak de ui en het pepertje schoon en snijd ze klein.
  2. Snijd de kip in reepjes.
  3. Fruit de ui in de olie glazig. Bak de kipfilet en het pepertje al omscheppend mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes en de groentenmix toe en kook dit enkele minuten op een zacht vuur.
  5. Was de alfalfa en de koriander.
  6. Knip de koriander klein.
  7. Bak de tortilla’s in een droge koekenpan om en om bruin en knapperig.
  8. Schep de alfalfa en de koriander door de saus en verdeel dit over de gebakken tortilla’s.

Menusuggestie

Lekker met ijsbergsla.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 schaaltjes ijsbergsla
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur