Getty Images
Vegetarisch op z'n Mexicaans
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 100 gram volkoren meel
- 75 gram bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- Ca. 100 ml water
- 2 vleestomaten
- 1 struik andijvie (ca. 400 gram)
- 1 bosuitje
- 100 gram (kastanje)champignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarisch gehakt
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
- Voeg de olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
- Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
- Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkelen minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan.
- Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het vegetarisch gehakt bruin en rul. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roerbak de andijvie en de uienringetjes kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat en de champignons toe en laat alles heet worden. Maak het mengsel op smaak met peper.
- Verwarm intussen in een droge koekenpan of magnetron de wraps.
- Warm de grill voor.
- Verdeel het mengsel over de wraps en rol ze op. Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
- Meng de yoghurt met de geraspte kaas en bestrijk hiermee de tortilla’s.
- Laat ze in onder de hete grill in 5 - 10 minuten bruin kleuren.
Ingrediënten over?
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen.
Voedingswaarden
Energie
685kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1300 milligram