Getty Images
Italiaanse smaken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 8 blaadjes basilicum
- ½ eetlepel citroensap
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 5 tomaten
- 6 olijven zonder pit
Bereiding
- Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
- Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Schep de dressing er door.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Meng de olijven door de tomaten.
Menusuggestie
Lekker met blokjes gebakken tofu en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
2 plakken tofu
1 eetlepel olie
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
540 milligram
Bron
- Voedingscentrum