Lekker en eenvoudig: verse pastasaus met tomaat en paprika
Puur Gezond
Deze heerlijke pastasaus met tomaten en puntpaprika's is lekker en simpel om te maken. Ook makkelijk om al een dag van tevoren te maken. Dan hoef je het alleen op te warmen op een drukke dag.
Aantal personen
4
Kooktijd
20 minuten
Bereidingsduur
45 minuten
Ingrediënten
- 3 grote puntpaprika’s
- 1 grote teen knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel basilicum
- ½ citroen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Verse basilicum
- Mozzarella
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Maak de paprika’s schoon en halveer ze. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de paprika’s in 15-20 in de oven tot ze wat geblakerd zijn. Laat de even staan.
- Pel en snipper knoflook en ui. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en de knoflook zachtjes zodat het heerlijk begint te ruiken.
- Voeg de oregano en basilicum toe en bak dit een paar seconden mee. Voeg de gepelde tomaten toe aan de ui en laat alles op een laag vuur pruttelen. Minimaal 30 minuten.
- Trek het geblakerde vel van de paprika’s en snij de paprika in stukken. Voeg ze bij de saus. Pureer de saus met behulp van een staafmixer.
- Maak de saus op smaak met zout en peper. Serveer met blaadjes basilicum en mozzarella in stukjes geplukt.
Lekker met volkorenpasta. Eet smakelijk!
Dit is een recept van PuurGezond.