Getty Images
De tofu maak je op smaak met wat olijventapenade. Je serveert het met bulgur en sperziebonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
- 2 plakken tofu à 100 gram
- peper
- 1 eetlepel olijventapenade
- 150 gram bulgur
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon.
- Was de champignons en snijd ze in plakken.
- Leg iedere plak tofu op een stuk aluminiumfolie en bestrooi het met wat peper.
- Bestrijk ze met de tapenade en schep de helft van de champignons erop.
- Vouw het aluminiumfolie goed dicht en laat de pakketjes in een grillpan of in een pan met een bodempje water in 10 minuten heet worden.
- Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Doe de bulgur in een kom en schenk er 300 ml kokend water over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
- Bak de rest van de champignons in de margarine en schep dit door de bulgur.
- Geef de bulgur en de sperziebonen bij de tofupakjes.
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham dun met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram