Getty Images
Lekker met Chinese kool en mie
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 200 gram tofu
- 2 bosuitjes
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko)
- ½ dl groentebouillon
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de tofu in blokjes en schep het gembermengsel er door.
- Laat dit in de koelkast afgedekt 1 uur staan.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen en de paprika’s in smalle repen.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
- Voeg de bosuitje, de paprika’s, de zwarte bonensaus en de bouillon toe. Stoof het geheel nog 5 minuten.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte Chinese kool en mie.
Hiervoor heb je nodig:
- 1 Chinese kool
- 1 eetlepel olie
- 6 opscheplepels mie
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2400 milligram