Tofu geroerbakt met courgette, mais en mie

Getty Images

Een lekker snel en gezond gerecht. Laat het u smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • Een halve spaanse peper
  • 1 kleine courgette
  • Stukje prei of 1 bosui
  • 100 gram champignons
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 250 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
  • 150-200 gram volkoren mie

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de peper in reepjes, de courgette in halve plakken, het stukje prei in ringen en de champignons in plakken.
  3. Snijd de tofu in blokjes.
  4. Bak de tofu met de ui en het kerriepoeder in de hete olie bruin.
  5. Bak de rest van de groente mee en laat het op klein vuur in 6-8 minuten gaar worden.
  6. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak het tofu-groentemengsel op smaak met een beetje sojasaus en geef de mie er bij.

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
15 gram
Zout 
0 milligram
Auteur