Toast met paprikaspread

Getty Images

Eten is genieten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel olie
  • 2 sneetjes (oud) volkorenbrood
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit.
  2. Roer er de olie door.
  3. Snijd het brood diagonaal in tweeën en bestrijk het brood met de olie. Rooster het brood onder de grill in ca. 6 minuten bruin. Laat het afkoelen.
  4. Pureer de paprika met de tapenade en de kappertjes tot een grove pasta.
  5. Maak het eventueel op smaak met wat peper.
  6. Bestrijk het brood met de spread.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht cajunsoep met vis.

Ingrediënten over?

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar, gegrilde paprika’s nog 2 weken.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
600 milligram
Auteur