Getty Images
Op reis in eigen keuken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 200 gram kipfilet
- 150 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel olie
- Citroensap
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- ± 1 eetlepel vissaus (nam pla)
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Kook of wel de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip met peper in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak de ui en de prei enkele minuten mee.
- Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
- Maak het gerecht op smaak met citroensap, de basterdsuiker en de vissaus.
- Strooi er de blaadjes koriander over.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte Chinese kool.
Hiervoor heb je nodig:
600 gram Chinese kool
1 eetlepel olie
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum