Getty Images
Een spannend gerecht voor de pittige trek.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 (rode) ui
- 1 prei
- 1/2 spaanse peper
- 100 gram wortelen
- 100 gram peultjes
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels ketjap manis
- 3 eieren
- 6 takjes koriander
- 1 kleine komkommer
- azijn
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de peper in stukjes, de wortels in schuine plakjes en halveer de peultjes.
- Schaaf de komkommer in dunne plakken. Maak er met wat fijngesneden prei, azijn en peper een salade van en zet even apart.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de prei, de peper, de wortel en de peultjes toe en roerbak de groente enkele minuten.
- Schuif de groente aan de kant en bak de gare rijst in de olie.
- Schep de groente door de rijst en maak dit op smaak met wat ketjap.
- Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in het midden. Roerbak de eieren gaar.
- Was de koriander en knip het klein.
- Strooi de koriander over het gerecht en geef de komkommersalade erbij.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1100 milligram